Ekonomi

Hartanah – Dialog Pengurusan Strata – Institut REHDA

Kelana Jaya, 16 Ogos 2017 – Dialog Pengurusan Strata yang dianjurkan REHDA Institute melibatkan beberapa speaker ternama dalam industri hartanah di Malaysia. Di antaranya islah Tan Sri Datuk Eddy Chan, Dato’ Ir Soam Heng Choon, Dato’ Pretam Singh Darshan Singh, Tuan Ar Ezumi Harzani Ismail dan Tuan Jayaselan K. Navaratnam.

Mereka yang tinggal dalam pembangunan bersepadu boleh memilih untuk membentuk sub-MC mereka sendiri (syarikat pengurusan) untuk memberi tumpuan kepada isu-isu yang berkaitan dengan pengurusan segmen kediaman pembangunan.

Pegawai undang-undang Pesuruhjaya Bangunan Bangunan (COB) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) Md Azmi Mohd Shari berkata pada masa ini terdapat satu projek di Mont Kiara yang akan melihat pembentukan sub-MC tahun ini.

“Memandangkan perkembangan bersepadu merangkumi pelbagai komponen, sukar untuk perbadanan pengurusan bagi keseluruhan pembangunan untuk menjaga setiap hak pihak berkepentingan atau menangani pelbagai konflik yang mungkin timbul,” kata Md Azmi Mohd Shari.

IMG_4278 arzumi rehda dato pretam

Komentar

To Top